Over Djembefoli

Djembefoli staat bekend als een positieve gemotiveerde djembéschool in Boortmeerbeek waar het traditioneel West-Afrikaans ritme centraal staat. De naam “Djembefoli” betekent in het Afrikaans : “Djembé spelen” .

Onze school bevind zich in Boortmeerbeek, tussen Mechelen en Leuven.

Onze lesgevers:

Maître Djembe Babara Bangoura

Babara is een djembefola uit Guinee. Geboren in Kankan, en later verhuisd naar Conakry, waar hij vanaf zijn 11 jaar djembé leert spelen. Na veel spelen en optredens met straatballetten en groepen in Conakry kwam hij op een gegeven moment in Nationale Ballet ‘Djoliba’. Met het ballet ging hij op tournee en kwam hij in 1999 in Europa terecht.

Hij heeft zich in Brussel in België gevestigd, en speelt in verschillende groepen zoals ‘Sewa Kan’ van ‘Mamady Keïta’ en zijn eigen groepen ‘Foli Kan’ en ‘Bolo Kan’. Babara leidt de muziekschool ‘Manding Foli’ in Brussel. Djembefoli heeft het genoegen dat dit groot talent les geeft aan de gevorderden.

Mark De Cré

 

Mark De Cré

Mark De Cré zijn nieuwsgierigheid bracht hem in 2002 bij de djembélessen van Danny Liekens. Vanaf de eerste les had hij de microbe van het “back to basic” instrument en de traditionele west-Afrikaanse ritmes te pakken. Ondertussen heeft hij al die jaren les gevolgd bij maitre Danny Liekens en Babs Jobo. De laatste jaren krijgt hij ook les van Maitre djembé Babara Bangoura. Mark is iemand die met al zijn enthousiasme erin slaagt om zijn groep naar een hoger niveau te tillen. Mark geeft les aan de half-gevorderden.